Tunnustati tublisid ja aktiivseid noori tegijaid

  • DSC_6356
  • DSC_6368
  • DSC_6379
  • DSC_6389
  • DSC_6400
  • DSC_6413
  • DSC_6418
  • DSC_6491

 Eesti Vabariigi 99.aastapäeva eel tunnustati traditsiooniliselt, juba kaheksandat aastat järjest tublisid ja aktiivseid noori tegijaid. Tiitleid jagati neljas kategoorias Aasta Noor 2016, Aasta Noorte Sõber 2016, Aasta Noortesõbralikum Tegu 2016 ja Aasta Parim Noorteprojekt 2016.

Aasta Noor 2016 tiitlile esitati kaks kandidaati – Ahja Kooli ÕOV president, Rõduteatri näitleja, aktiivne kaasalööja noorteprojektides Keithy Pallandi ja Ahja Kooli 9.klassi õpilane  Angela Puur.

Tiitli Aasta Noor 2016 pälvis Angela Puur.  Angela Puur on aktiivne Ahja rühma kodutütar, Rõduteatri näitleja, aktiivne osaleja noortekeskuse projektides. Angela on aktiivne Kaitseliidu Põlva Maleva Ahja rühma kodutütar. Kaitseliidus arvestatakse aktiivsust tegevustes osaletud tundide alusel, min. on 40 h, Angelal oli ligi 300 tegevustundi, millega ta pälvis kodutütarde hoolsuspaela. Ta on valitud ka maakonnas Aasta Kodutütreks. Angela Puur on eeskujuks rühma noorematele kodutütardele.

Aasta Noorte Sõber 2016 Fredi Neemsalu, kes juhendab juba teist hooaega noortekeskuses robootikaringi, korraldab suvel robootika suvekooli ja toetab veel mitmetes ettevõtmistes Ahja noori.

Aasta Noortesõbralik Tegu 2016 – Shate Tantsukooli suvelaager Ahjal. Noorte sõnul  loob suvine laager Ahjal positiivset energiat.  Siin on aktiivne elu  – muusika, tants, naer, nooruseenergia. Positiivne on ka see, et igal aastal lisandub Ahja noortest huvilisi, kes sooviksid tantsulaagris osaleda – eelmisel aastal osales 9 noort. Sel aastal on Shate Tantsukooli suvetegevused Ahjal 10.-17.augustil.

Aasta Noorteprojekt 2016 – mälumäng “Me armastame Ahjat!”, idee autor ja korraldaja Renar Kihho.

Aasta Noorte Sõber 2016 nominentideks olid esitatud ka saunaomanikud, kes kõigil kolmel aastal on noori toetanud nende ettevõtmises – Ahja Jahtkond, Kristiina Tare pererahvas, Maasikamäe Talu pererahvas (Kristiina Roositalu), Palo Talu pererahvas (Piret Sõmer).

Tunnustused andsid üle Ahja vallavanem Peeter Sibul, volikogu esimees Uuno Siitoja ja Ahja Vabaaja- ja Noortekeskuse juhataja Piret Palm. Pärast pidulikku osa esines kohalolijaile näitleja ja laulja Diana Klas. Õhtu jätkus ühiselt pidupäevakoogi söömisega, tantsida sai Ene Priksi lõõtsalugude ja Ahja seltskonnatantsuklubi tantsijate juhendamisel.

Teksti koostas Piret Palm, fotode autor Eve Neemsalu

 

Tasub lugeda ka...