Ahja Saunarallist ja jaanilaadast

  • Tünnisauna võitjad

 23.juunil toimus neljandat korda Ahja Saunaralli,mille korraldajad on ettevõtlikud noored Renar Kihho ja Laura Saks. Sellel aastal võtsid noored enda korraldada ka jaanilaada ja jaanimängud. Täname innukat noortetiimi – Hannela Kiho, Sander Kamenik, Sirli Kooskora, Keithy Pallandi, Marleen Talivätsing, Jaana Teder, Getter Pihlak

Saunaralli on põnev, seikluslik ja tervistedendav orienteerumismäng, mille eesmärk lisaks meelelahutusele on ka säilitada saunakultuuri jaanipäeval. Sel aastal osales 15 võistkonda ning 10 sauna, mis lisaks koduvallale asusid ka naabervaldades Moostes, Vastse-Kuustes ja Võnnus. Kokku tuli läbida umbes 85 kilomeetrit, et kõigis saunades leili võtta.

Võistlejate esindatus oli Põlva maakonnast Tallinnani, kõik osalejad olid end hästi ette valmistanud nii stiili kui ka orienteerumisoskuse poolest. Sel aastal osales ka mitu perekond-võistkonda! Viie tunni jooksul tuli kaardi järgi leida osalevad saunad, võtta neis 5 min leili ja täita saunaomaniku seatud ülesanne, näiteks tunda ära loomanahku. Saunu oli mitut tüüpi – vee peal olev jõesaun, koobaskeldersaun, sõnajalaõie ja ka soome  saun.

Peaauhinna kümblustünni firmalt Lemmik Mees OÜ (toetas ka Ahja Vallavalitsus) sai võistkond Muumitalo, kes on pärit Tallinnast ning osalesid Ahja Saunarallil esimest korda. II koha ja 100€ kinkekaardi sai kohalik võistkond Vihased Vihad. III koha omanik oli meeskond Saunainglid ning auhind neile oli 6 piletit 19. Juulil toimuvale Estbeli kontserdile KristiinaTares. Saunaomanike lemmikvõistkond oli Muumitalo ning stiiliga rabas nende kõrval saunaomanikke võistkond Mitupead Tartust, kelle sõiduvahendiks oli sinine Moskvich.

Eelnevate seas osalesid veel võistkonnad Keithy, Perekond „Kalanäod“, Adrenaliin, Saunikud, MTÜ Seljavalu, Muhedad Vihameistrid, Must Välk, Saunapunnid, Naudi Veemõnusid, Šallalla ja Parem hilja, kui mitte kunagi. Suur tänu kõikidele võistkondadele!

Traditsiooni kohaselt valivad võistkonnad oma lemmiksaunad – I koha ja SINE-1 OÜ grilli omanikuks tunnistati ka sel aastal Ahja Jahtkonna Saun, II koht ja 40€ kinkekaart Edelgranilt ning 2 piletit KristiinaTare aiakontsertile sai saun Leili ja III koht nagu ka eelneval aastal Mooste Paintballi Saun.

Täname kõiki saunaomanikke – Ahja jahtkond, Ämma saun (Laura Lill), Võidu saun (Birgit Ajalik), Lille saun (Merle Lill), jõesaun Leili, Mooste Paintball’i saun (Janar Petersell), Kase saun (Janet Kiho) ja Luha talu saun (Siimo Paimets). Kui suviti Eestimaa kodud avatakse kohvikutena, kus võõrustatakse külalisi, siis Ahjal köetakse kerised kuumaks ja oodatakse leilivõtjaid.

Täname ka kõiki toetajaid ja sponsoreid – Ahja Vallavalitsus, peasponsor Ahja Moodulahi OÜ, Lemmik Mees OÜ, Ring FM, Põlva Tarbijate Ühistu, SINE-1 OÜ, Gustav Gastro Cafe, KristiinaTare, Ah-Ja Pubi, Reklaamikompanii, Edelgran, SA Põlvamaa Arenduskeskus, Aida talu, Koduköök Päevalill, Fr. Tuglase nim. Ahja Kool, Ahja raamatukogu, Ahja Kultuurimaja, Krede OÜ, Punamari OÜ ja Ahja Vabaaja- ja Noortekeskus.

Kairi Korgi ja Margus Estna fotosid saad vaadata siit –

https://drive.google.com/drive/folders/0B-qNTRreZ4HmdWpVMVRzRnhaMTg

Kokkuvõtte koostas Renar Kihho

 

Tasub lugeda ka...