Lõppesid kohalike omavalitsuste volikogude valimised

15. oktoobril 2017 lõppesid kohalike omavalitsuste volikogude valimised. Põlva vallas valiti liikmeid uude –  Ahja valla, Laheda valla, Mooste valla, Põlva valla ja Vastse-Kuuste valla ühinemisel tekkiva Põlva valla volikogu koosseisu. Valimised toimusid ühes valimisringkonnas. Hääletamas käis 6733 inimest ehk siis 56,1% hääletusõigusega isikutest.

Esialgsetel andmetel osutusid  vallavolikokku valituteks Kuldar Leis, Uuno Siitoja, Liivi Maran, Lennart Liba, Andres Vijar, Martti Rõigas, Ülo Needo ja Rasmus Kork Eesti Reformierakonna nimekirjast, Tarmo Tamm, Tarvo Asur, Helle Virt-Lenk, Georg Pelisaar, Ants Väärsi, Janika Usin ja Anne Nook Eesti Keskerakonna nimekirjastIgor Taro, Kairit Numa, Koit Jostov, Janno Simso ja Arne Tilk valimisliidu Tuleviku Põlvamaa nimekirjast, Sirje Tobreluts, Anti Rüütli ja Ahti Bleive Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjast, Aare Veetsmann ja Leander Konks Valimisliidu Põlva Areng nimekirjast ning Indrek Käo ja Kalju Paalman Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nimekirjast.

Uue volikogu esimese istungi kutsub kokku valla valimiskomisjoni esimees hiljemalt seitsmendal päeval pärast valimistulemuste väljakuulutamist. Esimese istungi päevakorras on volikogu esimehe ja aseesimehe valimine ning valitsuse lahkumispalve ärakuulamine.

Valimistulemused

Tasub lugeda ka...